Редактор: e-mail: кадър bTVОт осем поръчани храни за доставка до дома от различни

...
Редактор: e-mail: кадър bTVОт осем поръчани храни за доставка до дома от различни
Коментари Харесай

Експеримент на bTV: При доставка на храна по домовете може да получите по-малък грамаж, но може и да има бонус

Редактор: 

e-mail: 

кадър bTV

От осем поръчани храни за доставка до дома от разнообразни столични заведения, определени на инцидентен принцип, единствено една от доставките дава отговор на оповестения в интернет грамаж. Това сподели опит на bTV.

Интересното е, че в половината случаи не става „ удряне в кантара “, а за бонус – клиентът получава 40-50 грама повече, в сравнение с е поръчал. Основното ощетяване се оказа при пиците, като в един от случаите то беше към с ¼ по-малко, в сравнение с е оповестено.

Шефът на организацията на заведенията Ричард Алибегов разяснява, че 20-30 грама отклоняване в грамажа е възможно, изключително в час пик, когато се бърза доставката да стигне до клиента в точния момент. Той добави, че хората поръчват не на инцидентен принцип, а от обичаното си заведение и знаят какво ще получат.

Димитър Маргаритов от Комисията за отбрана на потребителя разяснява, че в закона не е несъмнено какво отклоняване от грамажа се счита за нарушаване. Затова би трябвало да се съблюдава всичко в една поръчка по този начин, както е оповестено от ресторанта в интернет.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР